Lad os være ærlige… router-producenterne lægger ikke altid lige meget vægt på designet, når de udvikler deres udstyr. En router er ikke blandt de ting man vil placere på den mest fremtrædende plads i stuen. Og det er ærgerligt – for det er lige netop der den burde stå.

Gem ikke din router på loftet

Du kan måske være fristet af at stille din router på loftet. her er den gemt af vejen og tit er der på loftet god adgang til de forskellige kabelforbindelser. Men, det er ganske enkelt en dårlig ide.

Ideen om at placere routeren højt er egentlig ganske fin. Men, ofte er et loftrum uopvarmet og fugtigt, hvilket kan give problemer. Desuden er der tit materialer i en etageadskillelse eller et loft, som kan gøre det vanskeligt for dit WiFi signal at trænge igennem.

Overvej en elegant mesh-løsning

Hvis du gerne vil have en lidt mere elegant løsning, som samtidig gør noget godt for din WiFi-dækning kan du overveje et WiFi mesh system. Disse løsninger er ofte designet til at placere under loftet og minder lidt om en røgalarm.

Ideen med et såkaldt mesh WiFi er samtidig at du får flere enheder placeret rundt omkring i dit hjem og på den måde får du optimeret din WiFi dækning.