Mesh WiFi er ganske enkelt løsningen på dine problemer, med langsomt og ustabilt trådløst netværk.

Systemet fungerer ved at 2 eller flere accesspoints, danner et net af WiFi, som når ud i alle hjørner af dit hjem. Enhederne “snakker” sammen og du behøver ikke spekulere på hvorfor et accesspoint du skal forbinde til. Det finder systemet selv ud af og på den måde er du altid sikret den bedste dækning og det hurtigste og mest stabile WiFi.

Hvordan fungerer et mesh WiFi?

Mesh WiFi skal egentlig ses som ét WiFi netværk, med flere antenner (access points). Antallet af access points afhænger af husets størrelse og indretning. Jo større huset er, jo flere access points skal der naturligvis bruges. Har huset mere end en etage, anbefales det også at have minimum et access point på hver etage.

Systemet fungerer ved at mindst en af dine access points skal være forbundet til din eksisterende router, med et kabel. Denne enhed bliver så master i dit mesh WiFi system. De øvrige enheder forbindes enten trådløst eller med et kabel til systemet. I dit tilfælde hvor det er muligt, er kabel at foretrække.

I nogle mesh systemer, skal hver enkelt access point forbindes til 230 volt, mens andre har mulighed for at strømforsyningen kan foregå via netværkskablet. Denne metode kaldes PoE (Power over Ethernet). PoE kan være smart, hvis de access points er af den type der kan monteres under loftet og hvor du har muligheden for at trække netværkskabler over loftet og frem til din router.

Vi har samlet en række af WiFi mesh systemer, som du kan overveje til dit hjem.

Se Mesh WiFi her