Dette indhold er sponsoreret

Teknologien udvikler sig hurtigt nu om dage, og mens 4g længe har været den hurtigste spiller på markedet, så er den nu ved at blive overhalet af nyeste skud på stammen: 5g.

Først var der 3g, så var der 4g og nu er der 5g. Fælles for dem er, at det er det netværk, der gør det muligt at oprette forbindelse til internettet uden wifi og derfor et uundværligt virkemiddel for de fleste moderne mennesker, der har brug for at kunne koble sig på nettet, mens de er på farten. Her kan du danne dig et 5g overblik.

Her får du nogle bud på, hvorfor du skal vælge 5g netværk.

5G Mobilt internet

Du får det ikke hurtigere

Først og fremmest så får du en ekstrem hurtig internetforbindelse. 5g er blevet spået til at være ligefrem lynende hurtig. 4g netværkets hastighed var også banebrydende dengang det blev lanceret, men 5g netværket skulle efter sigende være 100 gange hurtigere end sin forgænger, hvilket også betyder, du kan ske at få en internetforbindelse, der er hurtigere end dit wifi derhjemme. Mange oplever på deres 4g en forsinkelse på omkring 20 ms, mens det nye 5g netværk kun vil have en forsinkelse på 1 ms. Dette betyder du får et meget hurtigere og mere stabilt netværk med 5g, end hvad du er vant til med 4g.

Mere kapacitet

Kapacitet ved 5g netværk er en af de væsentlige faktorer, som smitter af på den gennemsnitlige datahastighed. I dag kan man stadig opleve problemer med forbindelsen over det mobile internet, hvis man streamer video på samme tid som mange andre for eksempel hvis der er en vigtig håndboldkamp i bedste sendetid. Dette belaster netværket. Et andet eksempel er hvis du er til koncert, og du står blandt en masse, der også ønsker at streame til deres sociale medier. Da 5g er bygget op omkring mMTC (massive Machine Type Communications), så vil man ikke opleve samme problem med forbindelsen, når der er mange der benytter forbindelsen samtidig. 5g kan håndtere op til en million enheder på samme tid inden for 1 kvadratkilometer, hvilket betyder, at der kan være langt flere der uploader videoer eller streamer på samme tid end tidligere.

Det er også muligt, at den øgede kapacitet kan levere mere og mere præcise informationer. Dette kan for eksempel tænkes at være brugbart i lufthavne eller på togstationer, hvor der også kan være mange folk samlet på en gang og som har brug for forskellige informationer på samme tid.

Bedre lyd ved opkald

Med 5g får du også en meget bedre lyd, når du foretager dig stemme – og videoopkald. Med tjenester som WhatsApp og Skype har man mange steder i verden bedre lyd, end når man benytter sig almindelig opkald via mobilen.

Lyden har ikke været topprioritet tidligere inden for 3g og 4g, men med 5g kan du forvente, at opkald med mobilen – både videoopkald og almindelige – får en lydkvalitet der er både mere skarp og realistisk.